Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pc toplamak isteyen arkadaşlara yardım amaçlı..

16 Eyl 2010
21
1
Cinsiyetiniz nedir?
Pc toplamayı düşünüpte donanım hakkında bilgisi olmayan arkadaşlara oyun ofis internet multimedia pc tavsiyeleri verebilirim fiyata göre toplayabilirim. Yanlış anlaşılmasın satıcı filan değilim donanım bilgim var paylaşabilirim.

10 Eki 2010
35
0
Cinsiyetiniz nedir?
Hocam , i3 işlemci ile i5 arasında çok fark varmı? fiyat performans olarak hangisi tercih edilebilir ?

PİSAGORx Çevrimdışı

PİSAGORx

Black is Black
4 Haz 2009
572
4
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
hocam , i3 işlemci ile i5 arasında çok fark varmı? Fiyat performans olarak hangisi tercih edilebilir ?

i3 işlemci ile i5 işlemci arasında tabi ki fark var. Detaya girmeden tasarruflu performans istiyorsan i3
performansını belirgin artırmak istiyorsan i5
hız canavarı bir pc yapacaksan i7 işlemci alman gerekiyor.

Bu 3 seri ( i3 -i5 - i7 ) 3 den 7 ye doğru performans ve fiyat olarak yükselmektedir.

10 Eki 2010
35
0
Cinsiyetiniz nedir?
Pisagor peki AMD pheneom II X4 işlemciler hakkında ne düşünüyorsun. i3 mu amd mi dersin ?

PİSAGORx Çevrimdışı

PİSAGORx

Black is Black
4 Haz 2009
572
4
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
mv400 Çevrimdışı
24 Tem 2010
117
0
Cinsiyetiniz nedir?
AMD bu phenom işlemcileri ile overclock meraklılarına güzel olanaklar açtı. Neden daha fazla ödeyeyim diyenler ve donanımdan anlayanlar için çok güzel alternatif. Hatta Gigabyte anakart ile birleştiğinde giriş seviyesinde bilgisi olan birisi bile overclock yapabilir ve stabil bir sistem çalıştırabilir. Gerçi MSI ın da güzel anakartları var ama gerçekten performans alabileceğiniz modelleri biraz tuzlu.

PİSAGORx Çevrimdışı

PİSAGORx

Black is Black
4 Haz 2009
572
4
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
AMD bu phenom işlemcileri ile overclock meraklılarına güzel olanaklar açtı. Neden daha fazla ödeyeyim diyenler ve donanımdan anlayanlar için çok güzel alternatif. Hatta Gigabyte anakart ile birleştiğinde giriş seviyesinde bilgisi olan birisi bile overclock yapabilir ve stabil bir sistem çalıştırabilir. Gerçi MSI ın da güzel anakartları var ama gerçekten performans alabileceğiniz modelleri biraz tuzlu.

PERFORMANS ANAKARTLARINDA NORMAL OLARAK FİYATLAR YÜKSEK AMA BUNA EŞ ZAMANLI OLARAK İŞLEMCİLERİDE UCUZ :) EĞER TERCİHİNiZ AMD OLURSA

AMA UNUTMAYIN SOĞUTMASI ZOR BİR İŞLEMCİDİR

mv400 Çevrimdışı
24 Tem 2010
117
0
Cinsiyetiniz nedir?
O dediğiniz eskidendi. Ben kullandım phenom işlemci overclock olarak. Tabiki kendi soğutucusu değil de zalman 9700 ile (soğutmada üstüne tanım*** su soğutma hariç tabi). Çift çekirdekli idi ve aynı soğutucu ile benzer oranda overclock yapılmış çift çekirdekli intel işlemci (temelde aynı Mhz e sahip) ile aynı sıcaklıklarda idi.

Malesef eskinin o olumsuz özelliği yapıştı üzerlerine AMD nin, ama bence artık soğutma sıkıntıları kalmadı.

Bu arada overclock yapacak ise bir kişi işlemci ile gelen heatsink yerine daha iyi soğutma yapan heatsink+fan opsiyonuna yönelmelidir.

zalman-z-cnps9700led_02.jpg

Zalman 9700LED tavsiye edilir ama yok ben o kadar para veremem diyen için

OCZ_Vendetta_2_Front.jpg

OCZ Vendetta da güzel bir alternatif.

Gariban_Kuyumcu Çevrimdışı
27 Eki 2009
363
0
Benım pc yı toplayıp yan odaya koymak ıstıyorum yardım edermısın :d

10 Eki 2010
35
0
Cinsiyetiniz nedir?
peki bu AMD nin orjinal fanı nasıl çok ses çıkarıyormu? sessiz odamda fan gürültüsünden çalışmaktan şikayetçiyim. inteli ve amd yi stok fanları açısından karşılaştırırsak hangisi daha az ses çıkarır

PİSAGORx Çevrimdışı

PİSAGORx

Black is Black
4 Haz 2009
572
4
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Kesinlikle yorumlara katılıyorum fakat unutulmaması gereken noktalar. Intel ile amd arasındaki tek fark birinin overclock a daha açık olması. çalışma frekansları ikisininde aynı seviyelere çıkarılabiliyor. Hatta atlon serisinde eş değer bir intel ile yaptığım hız aşırtma testinde atlon işlemcinin su soğutmalı kit ile 3,88 mhz çıktığın (default 2.6) celeron 2.4 işlemci ile yaptığım hız aşırtmada ise 4,3 mhz de 2 saat boyunca tutarlı çalıştığın belgeledim.

Standart bir kullanıcı için amd mi intel mi derseniz intel tercih edilmesi gerekmektedir. Soğutma için ekstra bir para ödemeniz gerekmez :)

mv400 Çevrimdışı
24 Tem 2010
117
0
Cinsiyetiniz nedir?
Eski Atlonlarda bahsettiğin ısı sorunu evet vardı ama artık daha iyi konumdalar. Hatta Intel'in pazar savaşında çeşitli karanlık silahlara başvurmasını sağlayacak kadar iyi durumdalar.

26 Nis 2012
58
0
Cinsiyetiniz nedir?
inteli tek geçerim amd devamlılığı yok tercih edilmiyor

7 Ocak 2013
280
1
Cinsiyetiniz nedir?
Kesinlikle yorumlara katılıyorum fakat unutulmaması gereken noktalar. Intel ile amd arasındaki tek fark birinin overclock a daha açık olması. çalışma frekansları ikisininde aynı seviyelere çıkarılabiliyor. Hatta atlon serisinde eş değer bir intel ile yaptığım hız aşırtma testinde atlon işlemcinin su soğutmalı kit ile 3,88 mhz çıktığın (default 2.6) celeron 2.4 işlemci ile yaptığım hız aşırtmada ise 4,3 mhz de 2 saat boyunca tutarlı çalıştığın belgeledim.

Standart bir kullanıcı için amd mi intel mi derseniz intel tercih edilmesi gerekmektedir. Soğutma için ekstra bir para ödemeniz gerekmez :)

son durum nedir bilgi alalım 4 yıl sonra neler değişmiş....

Maniac Çevrimdışı
1 Ağu 2009
2,235
307
Toplamayla ne uğraşıyonuz yaaa :D Bırakın dağınık kalsın

Maniac Çevrimdışı
1 Ağu 2009
2,235
307
Bu arada konuyu açan arkadaşın tek bir cevap yazmamış olması da hayli ilginç :D

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar